logo-toshiba

logo-daikin

logo-Mitsubishi_Electric

logo-vivax

 

logo-haier

logo-haier

logo-panasonic

logo-vivax

logo-midea

logo-haier

 

 

 

Daikin Altherma

PDF Print E-mail

Pregled Sustava

daikin-altherma

Vanjska jedinica
Vanjska jedinica koristi besplatnu energiju vanjskog zraka iz okoline te dobivenu energiju prenosi pomoću radne tvari u unutarnji hidroblok.

daikin_1

Unutarnji hidroblok
Unutarnji hidroblok prenosi energiju sadržanu u radnoj tvari na vodu koji cirkulira kroz radijatore, podno grijanje i/ili spremnik potrošne tople vode. U kombiniranoj izvedbi za grijanje i hlađenje, unutarnji hidroblok sposoban je ohladiti vodu do 4°C koja se kasnije putem ventilokonvektora koristi za hlađenje prostora. Čak je moguće koristiti sustav na način da  hladna voda cirkulira kroz standardne radijatore i dobiti neku vrstu umjerenog pothlađivanja prostora ali uz ograničavanje najniže temperature vode. Zagrijavanje potrošne tople vode odvija se uz isključeno grijanje ili hlađenje.

daikin_2

Spremnik za potrošnu toplu vodu (opcija)
Spremnik je načinjen iz nehrđajućeg čelika i namjenjen je grijanju potrošne tople vode. U donjem dijelu spremnika ugrađen je izmjenjivač topline povezan sa  dizalicom topline, dok se u gornjem dijelu spremnika nalazi električni grijač za dogrijavanje tople vode u slučaju potrebe, kao i radi sprečavanja opasnosti od legionele; predprogramirana funkcija omogućava najmanje jednom tjedno zagrijavanje vode na 70°C ili više kako bi se spriječio njen razvoj.

daikin_3

Ventilokonvektori (opcija)
Daikin ventilokonvektori mogu se priključiti na Altherma sustav.

daikin_4

Regulacija i upravljanje
U sklopu hidrobloka nalazi se upravljač s mogućnošću tjednog vremenskog programiranja, čime je omogućena jednostavna i učinkovita regulacija sobne temperature. Programiranjem dnevne i noćne temperature, kao i rada uređaja tijekom odsutnosti, korisnik može uštedjeti energiju bez utjecaja na vlastiti komfor. Po želji je moguće koristiti i standardni sobni termostat.

daikin_5